lördag 25 juni 2011

Tigerkaka

Så här gör du tigerkaka:



2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk kakao
 matfett och ströbröd till formen




 Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.


2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa sedan ner mjölblandningen i smeten..


3. Häll över en tredjedel av smeten ien annan bunke och tillsätt kakao.


4. Häll först ner den vanliga smeten i formen. Häl sedan över kakaosmeten. Blanda lite grand. Den ska inte vara som en smet.


5. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar