fredag 17 juni 2011

Sockerkaka med Äpple och Kanel!

Till denna kakan behöver du:
Sockerkakan:

100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl

Fyllning:

2 st äpplen
2 msk socker
½ msk kanel


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader sedan smörjer och bröar du en form med löstagbar kant.
Vispa smöret och sockret och blanda sedan i ägg och bakpulver till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölet och mjölken och vispa ihop det till en jämn smet igen och häll ner det i formen. Skala och skär äpplena i klyftor doppa dom i en blanding av socker och kanel och lägg dim i smeten. Ställ in kakan i ugnen i 45 minuter.



Klart och mumsigt!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar