söndag 26 juni 2011

Rabarberkaka med kokos!!

Så här gör du:

Detta behöver du:

175 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
3 st äggulor
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk koriander, malen
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
500 g rabarber, skurna
½ dl kokos

1.   Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt.
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver,koriander och salt.
Rör ner mjölken.

2.   Vispa äggvitorna till tjockt, fast skum i en ren och torr bunke.
Vänd ner äggvitorna i smeten med en slickepott.

3.   Bre ut smeten i den smorda och bröade formen.
Fördela rabarberna över kaksmeten. Strö över kokosen.
Grädda kaka i nedre delen av ugnen, 40 min

4.   Låt kakan svalna och servera sedan med glass, vaniljsås eller grädde.

Smarrig sommar smak   Mmmm!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar