måndag 30 juli 2012

Chokladskum!!

Ingredienser:


1 1/2 msk gelatinpulver
3 dl vatten
4 dl socker
1 äggvita
3/4 msk vaniljsocker
4 dl kokosflingor
1 1/2 msk kakao




Gör så här:
Blanda gelatinpulvret med hälften av vattnet i en kastrull och låt det svälla i 5 min.
Smält sedan gelatinet på svag värme, vispa sockret, gelatinet, vaniljsockret, äggvitan och resten av vattnet i 10 min med elvisp. Rör ihop kokosen och kakaon och strö ut hälften på ett bakplåtspapper i en 20x30 cm lång form. Häll på röran och strö över den sista kokosen. Ställ den i kylen i några timmar och skär ut fyrkantiga bitar som du sedan doppar i kokosen som finns kvar på plåten.

Klart och dags att smaka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar