måndag 9 april 2012

Citronkaka med marängtäcke!

Till denna påskiga kaka behöver du:

250g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 citroner, rivet skal av 1 och saft av 2
3 ägg
3 äggulor  (spara vitorna till marängen)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till marängen:
3 äggvitor
1½ dl socker


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret, tillsätt sedan citronskal och -saft, ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en liten skål med en gaffel och vänd sedan ner det i smeten. Häll i en liten långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna så att du kan hålla skålen upp och ner ovanför huvudet och vispa sedan i sockret. Vispa så att blandningen är glansig och vit. Bred sedan ut den över den andra smeten i lånpannan och sätt in den längst ner i ugnen och grädda ca 30-35minuter.
Ät den när den har svalnat.
Lägg på små marsipankycklingar om du vill för att få den extra påskig!

                                                     Supergott med citronen i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar