Deg:
50 g jäst
150 g smör
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
2 st ägg
1 ½ dl socker
1 msk kardemumma, Grovstött½ tsk salt
13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mandelmassa
100 g smör2 tsk vaniljsocker
Garnering:
50 g smör
1 ½ dl strösocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten värm upp till 37 grader (fingervarmt). Häll i lite av vätskan över jästen och rör tills den löst upp sig tillsätt sedam resten av vätskan, ägg, socker, kardemumma, salt och nästan all vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och tills den släpper från kanterna. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Tips: Man kan garnera bullarna innan man ska äta dom istället och pensla med vispat ägg.
Man kan göra vanlig kanel fyllning också och pensla med vispat ägg och ta på pärlsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar