torsdag 5 maj 2011

Frukostmuffins med aprikoser


Till frukostmuffinsen behöver du:
2,25 dl  havrekli
1,5 dl  lättmjölk
1 st  ägg, vispat
1 msk  mörk sirap
0,5 dl  rapsolja
0,75 dl  farinsocker
1,5 dl  grahamsmjöl
0,5 tsk  bakpulver
1 nypa  salt
1 nypa  bikarbonat
85 gram  aprikoser



Tillagning1. Lägg de torkade aprikoserna i vatten och låt dem dra över natten. Låt aprikoserna rinna av och finhacka dem.

2. Blötlägg kliet i lättmjölken under 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Vispa ner ägget, sirapen, solrosoljan och sockret i lättmjölk- och kliblandningen. Häll sedan i mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat. Tillsätt aprikoserna och vänd försiktigt ner dem med hjälp av en stor sked.

4. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter. Servera muffinsarna varma.

Du kan byta ut aprikoserna mot sultanrussin och då kan muffinsarna med fördel serveras med lättsockrad aprikosmarmelad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar