lördag 30 april 2011

Kladdkaka med chokladkräm och bär!!

Så här gör du kladdkakan:

8-10 bitar


100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:

2 dl vispgrädde
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad

Garnering:

ca 1 liter färska bär, t ex. hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker tills det blivit pösigt.
Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i ägg blandndningen och tillsätt sedan det smälta smöret.
Häll i smeten i en bröad form mde ca 20 cm diameter, gärna med borttagbar botten. Grädda i 25 minuter sedan ska den stå och svalna och stelna.
Värm grädden tills den kokar i en tjokbotnad kastrull. Ta av den från plattan och häll i chokladen och vaniljsockret, rör runt till chokladen har smällt.
Låt krämen svalna i kylskåpet i en skål, rör runt då och då tills det har blivit en tjock kräm. det tar ca en timme.
Bre krämen på kakan och lägg sedan på de rensade bären. Klar!!

Jättegod men mäktig så ta inte för många bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar