tisdag 26 april 2011

Chokladtryffeltårta!

Nu var det dags för det första receptet:
  Till Chokladtryffeltårta behöver du!

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kako
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält sedan smöret i en 2 liters kastrull. Ta av den från vämen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen, inte mer än tjugo minuter. Eftersom den ska vara lös i mitten. Låt kakan svalna och stå i kylen minst en timme. Servera kakan riktigt kall med vispad grädde.
                                                   Mums!

1 kommentar:

  1. Jag har provat det här receptet och den är kanongod. Tips! Jag låter kakan bli helt färdig så den inte är kladdig i mitten och det blir ocksp MUMS!!

    SvaraRadera