Så här gör du tigerkaka:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk kakao
matfett och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa sedan ner mjölblandningen i smeten..
3. Häll över en tredjedel av smeten ien annan bunke och tillsätt kakao.
4. Häll först ner den vanliga smeten i formen. Häl sedan över kakaosmeten. Blanda lite grand. Den ska inte vara som en smet.
5. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar