Så här gör du kladdkakan:
8-10 bitar
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
Garnering:
ca 1 liter färska bär, t ex. hallon
Gör så här:
Vispa ägg och socker tills det blivit pösigt.
Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i ägg blandndningen och tillsätt sedan det smälta smöret.
Häll i smeten i en bröad form mde ca 20 cm diameter, gärna med borttagbar botten. Grädda i 25 minuter sedan ska den stå och svalna och stelna.
Värm grädden tills den kokar i en tjokbotnad kastrull. Ta av den från plattan och häll i chokladen och vaniljsockret, rör runt till chokladen har smällt.
Låt krämen svalna i kylskåpet i en skål, rör runt då och då tills det har blivit en tjock kräm. det tar ca en timme.
Bre krämen på kakan och lägg sedan på de rensade bären. Klar!!
Jättegod men mäktig så ta inte för många bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar