2,25 dl havrekli
1,5 dl lättmjölk
1 st ägg, vispat
1 msk mörk sirap
0,5 dl rapsolja
0,75 dl farinsocker
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa bikarbonat
85 gram aprikoser
Tillagning1. Lägg de torkade aprikoserna i vatten och låt dem dra över natten. Låt aprikoserna rinna av och finhacka dem.
2. Blötlägg kliet i lättmjölken under 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Vispa ner ägget, sirapen, solrosoljan och sockret i lättmjölk- och kliblandningen. Häll sedan i mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat. Tillsätt aprikoserna och vänd försiktigt ner dem med hjälp av en stor sked.
4. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter. Servera muffinsarna varma.
Du kan byta ut aprikoserna mot sultanrussin och då kan muffinsarna med fördel serveras med lättsockrad aprikosmarmelad
1,5 dl lättmjölk
1 st ägg, vispat
1 msk mörk sirap
0,5 dl rapsolja
0,75 dl farinsocker
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa bikarbonat
85 gram aprikoser
Tillagning1. Lägg de torkade aprikoserna i vatten och låt dem dra över natten. Låt aprikoserna rinna av och finhacka dem.
2. Blötlägg kliet i lättmjölken under 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Vispa ner ägget, sirapen, solrosoljan och sockret i lättmjölk- och kliblandningen. Häll sedan i mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat. Tillsätt aprikoserna och vänd försiktigt ner dem med hjälp av en stor sked.
4. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter. Servera muffinsarna varma.
Du kan byta ut aprikoserna mot sultanrussin och då kan muffinsarna med fördel serveras med lättsockrad aprikosmarmelad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar